beliggenhet

HELT ØVERST, blant Gaustatoppens beste tomter og rett i alpinbakken og til flotte langrennsløyper.

Hyttene ligger på det spektakulære hyttefeltet H27 på Gaustatoppen Naturpark. Tomtene ligger helt øverst på dette hyttefeltet (se områdekart tomt 47 - 51 under Bilder). Dette er blant de aller beste tomtene som Gaustatoppen har å tilby med ski inn / ski ut. Her spenner du på deg langrenn eller alpint rett utenfor hytteveggen.

Her oppe hvor du har mer enn 180 graders panoramautsikt og kan se fra Gaustablikk i øst til majestetiske Gaustatoppen som ruver i vest kommer 8 nye hytter i spenstig arkitektur og med smakfull design. Her er det også storslått turterreng og nok utfordringer for den aktive med fjellklatring, rappelering og fint sykkelterreng.

NATUREN HAR selv lagt til rette for at vintertilbudene her skal favne de fleste, liten som stor. Vintersportsstedet har lagt vekt på at alle i familien skal trives. Derfor finner du både akebakker og egne skitrekk for barn, skiskole for nybegynnere, slalåmbakker og turløyper som stiller varierende krav til ferdigheter.

NÅR DET GJELDER aktiviteter for sommer og høst har dette området også nok å by på. Sykkelturer på vei for de helt minste til terrengsykling for de som ser etter større utfordringer. Fotturer i lett terreng eller en tur til toppen av Gaustatoppen, alt etter dine ambisjoner.

Ingenting er vel mer naturlig enn fjellklatring her, guided tur hvis ønskelig. Rjukan Fjellsport arrangerer kurs i rappelering, barneklatring for de minste og isklatring for de tøffeste.

gaustatoppen

TOPPUNKTET på en ca. 7 km lang fjellrygg som ligger like ved Rjukan i Telemark. Mange mener dette er Norges vakreste fjell.

Gaustatoppen er spesiell fordi det ikke finnes fjell som når opp i tilsvarende høyder (1883m.o.h.) i mils omkrets. Dette gjør at utsikten blir så vid. Utsikten fra toppen er faktisk den videste i hele Norge. På klare dager kan man se over 50000 km². Til sammenligning kan man se omtrent 35000 km² fra Galdhøpiggen (2469 moh), Norges høyeste fjell. Området er populært året rundt, og svært mange mennesker tar turen opp på Gaustatoppen for å nyte den fantastiske utsikten. I klarvær kan man se østover til Sverige eller sydover til kysten. Utsikten viser over 1/6 av Norge. For å nevne noe av det man ser: I vest omlag 100 km unna reiser Sandfloeggen (1719 moh), Hardangerviddas høyeste fjell, seg. Litt lenger nord den karakteristiske Hårteigen (1690 moh) før Hardangerjøkulens hvite kuppel møter blikket i nordvest og til høyre for den det karakteristiske Hallingskarvet.

Foran alt dette ligger Hardangerviddas enorme vidder med tusenvis av små blinkende fjellvann. På virkelig klare dager kan man videre skimte noen av Jotunheimens topper i nord, bl.a. Uranostinden (2157 moh) omlag 200 km unna. I øst kan man se Tryvannstårnet ved Oslo og de skogkledde åsene i Sverige. I sydøst reflekterer havet sola og i syd ligger Lifjell. I tillegg ser man mer enn 1600 meter ned i den dype Vestfjorddalen.

Bilde av området

gode tjenestetilbud og spennende opplevelser

Gaustaområdet er under stor utvikling. Gaustablikk skisenter utvides med 3 helt nye heiser til sesongen 2009/10. De nye heisene er en 900 meter lang tallerkenheis helt innerst i Vatnedalen, en 1400 meter lang KOBLINGSBAR STOLHEIS som vil knytte sammen Brendstaul og Fyrieggen og en 1000 meter lang t-krok heis som vil gå over fjellgrensen fra toppen av fyrieggheisen og opp i Heddersfjell. Disse fire heisene vil øke antallet km nedfarter med 50 % slik at Når alt er ferdig vil Gaustablikk skisenter kunne tilby over 30 km med nedfarter og 12 heiser. For mer informasjon se: www.rjukanski.no og www.gaustablikk.no

Gaustatoppen Booking har en god oversikt over alle aktivitetene i området. Få med deg alle tre sidene!

Og ikke minst: Se den FANTASTISKE videoen ski- og snøbrettkjøring fra selve Gaustatoppen!

Gaustabanen inne i fjellet tar deg helt til toppen og gir "off piste" kjøring en helt ny mening. Artikkel fra Din Side Reise om hvordan man kan bestige Gaustatoppen uten å bli svett! Gaustabanen er en spennende og unik opplevelse for hele familien.
Les artikkelen her og besøk Gaustabanen sin nettside.

Gaustabanen

Link til prospektet Informasjon om området Bilder Mer informasjon om prosjektet Kontaktinformasjon